Home / Blog / Raamdecoratie geschikt voor de keuken, wat zijn mijn mogelijkheden?

Raamdecoratie geschikt voor de keuken

De keuken is het hart van elk huis, hier wordt het lekkerste eten bereid en veel geëxperimenteerd. Maar met al het plezier en de functionaliteit, komt ook de behoefte aan privacy en lichtbeheersing. De juiste raamdecoratie in de keuken kan niet alleen helpen om de zonnestralen te temmen en privacy te waarborgen, maar ook de sfeer in de keuken verbeteren. Dus, welke raamdecoratie is geschikt voor de keuken van jouw huis? 

Welke raamdecoratie is geschikt voor in de keuken?

De keuken stelt unieke eisen aan raamdecoratie. Het moet niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn maar ook praktisch, bestand tegen hitte, vocht, en makkelijk te onderhouden zijn. Bovendien is het belangrijk dat de raamdecoratie de juiste balans biedt tussen lichtinval en privacy. Wij hebben onze opties voor je klaar staan:

  • Aluminium jaloezieën (in frame)
  • Plisségordijnen (in frame) 
Aluminium jaloezieën voor in de keuken


Aluminium jaloezieën voor in de keuken

Een topkeuze voor de keuken zijn aluminium jaloezieën (in frame). Deze optie blinkt uit dankzij het duurzame materiaal dat niet kromtrekt of beschadigd raakt door vocht – een veelvoorkomend element in de keuken. Ze zijn daarnaast ook eenvoudig schoon te maken. De jaloezieën kun je prima achter de kraan of het fornuis laten plaatsen. Ook bepaal je gemakkelijk de hoeveelheid licht en privacy met de bedieningskoordjes of greepjes. 

Plisségordijnen in de keuken

Een andere uitstekende keuze voor de keukenramen zijn plisségordijnen. Echter moeten de plisségordijnen wel bestaan uit een vochtbestendigde stof. Deze gordijnen bieden een zachte, gestroomlijnde look en zijn veelzijdig in gebruik. Ze zijn zowel van boven naar beneden als van beneden naar boven te verstellen. Dit biedt de mogelijkheid om te spelen met licht en privacy, afhankelijk van het tijdstip en uw behoeften.


Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw keuken?

Weet je niet welke raamdecoratie het besp bij jouw keuken past? Of heb je behoefte aan een adviesgesprek aan huis? Dubblem helpt je graag op weg!

Plisségordijnen in de keuken