Home / Blog / Tips voor het kiezen van de juiste raamdecoratie

Tips voor het kiezen van de juiste raamdecoratie

Iedereen heeft raamdecoratie nodig, maar keer op keer merken wij dat mensen dit een lasig onderwep vinden. Lang niet iedereen wordt blij als ze denken aan het uitzoeken van raambekleding. Dit is erg jammer, tegenwoordig is er veel keuze op dit gebied en is er voor ieder wat wils. Raambekleding is niet alleen praktisch, maar ook een belangrijk onderdeel van de uitstraling van je woning.

Welk type raambekleding past bij mij?

Wanneer je een keuze wilt maken uit de verschillende type raambekleding is het van groot belang om te weten waarvoor je de raamdecoraite wilt gebruiken. Dienen ze voor privacy of voor sfeer? Wil je geheel verduisterende gordijnen of wil je deels verduisterende gordijnen?

Tegenwoordig is er ook een enorme keuze in stoffen en kleuren. Het is van belang om goed rond te kijken voordat je op pad gaat voor nieuwe raambekleding. Heb je een vrij druk interieur met veel spullen en diverse kleuren? Ga dan voor een zachte basis kleur. Ook is het mogelijk om juist kleur te bekennen met de jusite raamdecoratie. Door een bepaalde kleur weer terug te laten komen in je raamdecoratie krijg je meer eenheid in het interieur. Daarnaast voegt het weer extra kleur toe.


Welke raambekleding is isolerend?

Heb je nog enkel glas in huis of last van tocht door kieren of roosters? Kies dan voor goed gevoerde raambekleding zoals plissé gordijnen met een honingraatstructuur. Door deze dubbele stoflaag wordt de kou makkelijker tegengehouden. Hierdoor blijft het in de winter ook warmer in huis waardoor je minder hoeft te stoken.


Raamdecoratie voor de vochtige ruimtes

voor ruimtes zoals de badkamer en de keuken is niet alle raamdecoratie geschikt. In deze ruimte is het handig om voor vocht en vuilbestendigde raamdecoratie te kiezen. Ga bijvoorbeeld voor de stijlvolle aluminium jaloezieën. Deze zijn vet en vuil bestendigd. Ook zijn deze gemakkelijk af te nemen. Of ga voor de houten jaloezieën en creeër een luxe uitstraling. De jaloezieën zijn gemakkelijk af te stoffen met een houten doek. Ze zijn wel minder bestendigd tegen water. Plaats de jaloezieën daarom niet te dicht bij de kraan.


Advies aan huis nodig?

Heb jij na het lezen van dit artikel nog geen idee welke keuze het best bij jouw interieur en wensen past? Dubblem staat voor je klaar om de juiste raamdecoratie te vinden. Wij geven vrijblijvend persoonlijk advies aan huis. Samen kijken we naar de raambekleding die het best bij jouw smaak en interieur past. Neem contact met ons op en plan je afspraak in.