Home / Blog / Hoe houd je de jaloezieën schoon?

Hoe houd je de jaloezieën schoon?

Jaloezieën zijn een stijlvolle en praktische toevoeging aan je interieur, maar net als elk ander element in huis, hebben ze regelmatig onderhoud nodig om ze in optimale staat te houden. Het onderhoud van de jaloezieën kan echter een uitdaging lijken, daarom delen wij enkele handige tips en trucs om je jaloezieën gemakkelijk schoon te maken, ongeacht het materiaal waarvan ze zijn gemaakt.

Regelmatig onderhoud voorkomt slijtage

Om te voorkomen dat je jaloezieën na verloop van tijd slijten en verkleuren, is het van essentieel belang om ze regelmatig schoon te maken. Maak de jaloezieën daarom een keer per maand schoon om de jaloezieën in optimale staat te houden.

Het schoonmaken van aluminium jaloezieën

Aluminium jaloezieën zijn relatief eenvoudig schoon te maken.
Pak een zachte doek of een microvezeldoek en maak deze licht vochtig of gebruik een mild reinigingsmiddel. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen die het aluminium kunnen beschadigen. Ga voorzichtig over de lammellen heen met het lichtvochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Mochten er hardnekkige vlekken op de aluminium jaloezieën zitten,kun je het doek iets meer bevochtigen.

Aluminium Jaloezieën Schoonmaken

Hulpmiddelen voor het schoonmaken van je raamdecoratie

Als je nog effieciënter je jaloezieën wilt schoonmaken, kun je de volgende trucs proberen:

  • Klem tussen je duim en wijsvinger een vochtige doek om zo de boven- en onderkant van de lamellen schoon te maken.
  • Pak een washandje of een oude sok en doe deze om je hand, waardoor je snel door de lammellen kunt vegen.
  • Bij een grote hoeveelheid stof op de jaloezieën is het handig om een stofzuiger met een speciaal opzetstukje te gebruiken om het stof voorzichtig weg te zuigen.
Tool voor het Schoonmaken van Jaloezieën


Niet te vergeten, de rails van de jaloezieën!

Bij het schoonmaken van je jaloezieën is het van groot belang dat je de rails niet over het hoofd ziet. Deze kunnen gemakkelijk vuil en stof verzamelen, wat kan leiden tot problemen bij het openen en sluiten van de jaloezieën. Maak de rails schoon met een vochtige doek en zorg er voor dat de rails goed drogen.


Hoe doe je dit met houten jaloezieën?

Heb je houten jaloezieën? Dan moet je iets voorzichtiger zijn tijdens het schoonmaken. Hout kan namelijk worden aangetast door water en agressieve schoonmaakmiddelen. Bevochtig je schoonmaakdoek lichtjes en wring hem goed uit, zodat hij slechts een klein beetje vochtig is. Gebruik het doek om het vuil voorzichtg van de houten lamellen te vegen. Vermijd overmatig vocht en gebruik nooit schurende schonmaakmiddelen op je houten jaloezieën.

Bel mij terug voor meer informatie of een gratis adviesafspraak

Neem vrijblijvend contact met ons op of vul het onderstaande formulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!

Bel of whatsapp naar +31 53 23 40 000, of mail naar info@dubblem.nl

Aluminium Jaloezieën